TL Invention

Buat Website Bisnes

Adakah Anda Berniaga dan Mempunyai Masalah Ini?

Masalah 1: Pelanggan Sukar Trust Kerana Kekurangan Info

Behaviour pelanggan kini suka mengkaji terlebih dahulu di Google tentang bisnes kita. Jika mereka tak jumpa, sukar lah untuk mereka trust dan nak membeli dengan kita. Gunakan website untuk menghebahkan expertise anda!

Masalah ke-2: Ejen Susah Nak Collect Leads dan Tak Rajin Nak Susun Leads

Nak dapatkan leads punyalah susah. Terpaksa buat roadshow di mall dan lain-lain tempat. Nak dapatkan referral dari kawan, kawan pun tak ramai. Bila dah dapat, leads bersepah tak bersusun pulak. Nak salin satu2 leads dalam buku? Lagilah tak ada masa nak buat!

Masalah ke-3: Pelanggan Luar Kawasan Tidak Tahu

Radius pelanggan anda mungkin terbatas dalam < 5km. Jadi, setiap bulan, sales lebih kurang sama sahaja. Tidak boleh lebih lagi. Hanya orang dalam kawasan sahaja yang tahu dan langgan servis/ produk anda. Di luar kawasan, tidak tahu.

Masalah Ke-4: Terpaksa Bersaing Harga di Shop** & L***da

Bermain dengan harga bagi mendapatkan perhatian pembeli boleh merugikan. Dengan website e-Commerce yang tersendiri, anda dapat menarik sepenuh perhatian pelanggan terhadap produk di samping boleh memperkenalkan lain-lain servis.

Dengan Adanya Website, Anda Boleh

Bina Branding

Website anda perlulah ada personaliti dan design tersendiri. Website perlu menjadi wadah perhubungan antara anda dengan market anda.

Tulis Blog atau Konten

Gunakan website untuk mendidik pelanggan atau update aktiviti bisnes anda. Kami boleh tunjuk ajar cara menulis konten yang disukai Google.

Borang Collect Leads

Website yang baik menawarkan servis perkhidmatan. Baru namanya bisnes. Kami mudahkan untuk anda collect leads dengan menggunakan borang. Gunakan leads ini untuk membina hubungan dengan pelanggan yang berminat dan buat offer.

Contoh: Perunding hartanah, ejen takaful.

Terima Booking

Kami boleh bantu anda menerima tempahan harian. Sebarang perubahan seperti ada booking baru, dibatalkan atau dijadualkan semula, staf dan pelanggan anda akan mendapat notifikasi melalui telefon bimbit.

Contoh: Bisnes homestay.

Klien Boleh Set Appt

Fungsi pelanggan untuk set appointment pun ada jika anda perlu. Anda tetapkan masa bila anda available. Dengan ini, pelanggan boleh book appointment bila-bila masa dengan anda.

Contoh: firma guaman dan klinik.

Menjual Barang Online (eCommerce)

Anda kini sudah boleh berniaga ke seluruh dunia TANPA BATASAN. Pembeli membuat pembayaran melalui kad kredit atau online banking/FPX dengan keselamatan Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

fpx payment visa mastercard

Kami Pun Berniaga Pakai Website!

"Saya bermula sebagai perunding hartanah, dan sejak 2014, bisnes saya menggunakan website! Pelawat yang datang ke website saya mendaftar menjadi client.

Konsep yang sama saya nak hadirkan jika anda berniaga dalam mana-mana industri seperti law firm, arkitek, kontraktor, insurans, unit trust dan lain-lain. Jadi, servis buat website untuk bisnes ni bukan sembang semata-mata."
a man who is lily sahiful bahari's fiance, captured by herself, is smiling at jibby & co celebrating her 26th birthday. Yay! :D
Tajul Rijal Annuar
Co-founder at TL Invention, KakiProperty.com, HartanahKLSelangor.com & RinggitMalaysia.com

Ini Portfolio Kami

Ridhwan Huzairi - perunding hartanah

HTTPS://PERUNDINGHARTANAH.MY

Perunding Hartanah. MY

joseph chan josephchan.com.my

HTTPS://JOSEPHCHAN.COM.MY

Joseph Chan - REN Shah Alam Specialist

HTTPS://HARTANAHBANGIKAJANG.COM

Specialist Hartanah Bangi Kajang.

HTTPS://DIARIHARTANAH.COM

Fahmy - Perunding Hartanah Azmi & Co

Real Estate Negotiator Wangsa Maju area website

HTTPS://AGENTWANGSAMAJU.COM

Perunding Hartanah Specialist Wangsa Maju

HTTPS://EJENHARTANAHTERENGGANU.COM

Ariff Muzamel - Ejen Hartanah Terengganu

HTTPS://HARTANAHKLAMPANG.COM

Specialist Hartanah KL Ampang.

HTTPS://THEEMPIRE.COM.MY

The Empire District - Agensi Takaful AIA

HTTPS://ADIBMUBARAK.COM

ADIB MUBARAK - EJEN TAKAFUL PruBSN

HTTPS://OBRIZZGROUP.COM

OBRIZZ GROUP - Agensi Takaful AIA

HTTPS://SERAMBICONSTRUCTION.COM

Website Syarikat Kontraktor

HTTPS://PINDAHSABAHSARAWAK.COM

Website Servis Logistik Domestik/ Global

HTTPS://MUDAHAQIQAH.COM

Qurban & Aqiqah di Tanah Suci Mekah

HTTPS://UMARAIMAN.COM

REN - Your Trusted Specialist

HTTPS://SOFEAHOMEOPATHYCENTER.COM

Website Klinik Sofea Homeopathy Center

arete synergy sdn bhd

HTTPS://ARETE-SYNERGY.COM

Website IT Solution Provider

Amrul Jamaluddin

HTTPS://AMRULJAMALUDIN.COM

REN/ Ex Pengamal Undang-Undang

HTTPS://EJENRUMAHJOHOR.COM

Haji Andy Mohamadon - Perunding Hartanah Johor

HTTPS://PENEROKAHARTANAH.COM

Samson Ibrahim | Peneroka Hartanah

HTTPS://ODENANLEGAL.COM

Real Estate Law Firm

Perunding Hartanah Selangor & Klang Valley

HTTPS://EJENHARTA.COM

Perunding Hartanah Selangor & Klang Valley

HTTPS://FAZIELA.COM

Specialist Hartanah Negeri Pahang & Terengganu

HTTPS://BILYAARIFF.COM

REN/ Group Sales Manager/Arkitek

HTTPS://ELYASHARTANAH.COM

Pengurus REN Cawangan Cyberjaya

Asyrafuddin Takaful

HTTPS://ASYRAFUDDIN.COM

Pengurus Agensi Takaful

Syahrir Hatta

HTTPS://SYAHRIRHATTA.COM

Ejen Takaful + Jurulatih Kecergasan

Haslieyza Mutalib

HTTPS://HASLIEYZAMUTALIB.COM

Islamic Financial Advisor

Ciri-Ciri Utama Pakej Website Design

1. Sebuah website yang menghasilkan leads.

Website ini dilengkapi leads form/borang client. Jadi pelawat website yang berminat akan daftar di borang pelanggan.

2. Termasuk Domain dan Hosting.

Domain itu ibarat rumah, contohnya https://bisnes.com, manakala hosting adalah 'tanah' yang kita nak bina rumah itu. Kalau tak ada tanah, tak ada lah rumah. Jika akan datang anda nak buat website lain, cuma beli domain sahaja. Dah jimat pada bayaran hosting.

3. Percuma SSL HTTPS://

Google suka website yang mempunyai HTTPS:// pada link URL. Ia menambah 'trust' kepada pelawat. Jika tidak ada, Google akan perceive website sebagai "non-secure", lalu merendahkan faktor ranking kita di Google.

4. Integration Leads Form dengan Google Sheet.

Database akan automatik simpan dalam Google Sheet. Maklumat ini hadir dalam bentuk file Excel. Jadi, mudah untuk anda monitor dan manage leads. Info pelanggan anda adalah sulit, tidak kami ketahui.

5. Mobile friendly.

90% orang melayari internet menggunakan smartphone. Amatlah tak friendly jika struktur design menyakitkan mata. Kami buat website yang praktikal dan cantik untuk ditatapi pada paparan saiz skrin mobile.

6. SEO-Optimized (Google Friendly)

Website kami guna theme yang SEO-friendly. SEO adalah Search Engine Optimization - Lebih berpotensi untuk segera ranking di Google.

7. Platform untuk Menulis Konten.

Website akan ada sebuah ruang konten editor yang sangat mudah untuk anda menulis, publish dan urus konten.

8. Tiada Limit Page.

Anda ada 7-8 page untuk di bina? Kami buat ikut apa yang dipersetujui pada awal perbincangan. Tak ada masalah!

9. Cepat Siap

Kami boleh menyiapkan website anda dengan cepat dalam masa kurang 30 hari dengan syarat butir website seperti gambar (elakkan kualiti whatsapp), detail perniagaan dan sebagainya adalah LENGKAP.

Proses Web Design & Web Development

Apa Yang Akan Kami Lakukan?

Langkah 1: Daftar Nama Domain

Anda pilih nama untuk didaftarkan sebagai domain.com anda. Sebaiknya, pilihlah yang unik namun mudah diingati dan mudah dieja oleh pelanggan untuk membuat carian di internet. Cari 3 nama domain yang sesuai. Kami belikan domain untuk anda. Kami akan daftarkan domain di bawah nama anda atau syarikat anda.  Langganan nama domain termasuk dalam cas. Hanya RM 60 setahun.

tlinvention daftar domain

Langkah 2: Daftar Website Hosting

Hosting dipilih memadai untuk keperluan bisnes anda. Hosting ini ibarat tanah. Domain pula ibarat rumah. Domain yang kita daftar tadi, akan ‘bertapak’ di hosting bagi memaparkan konten anda. Hosting mempunyai ciri-ciri keselamatan SSL Let’s Encrypt, supaya website anda selamat dan tidak mudah dicerobohi dengan mudah. Hosting berpangkalan di Malaysia supaya website anda load dengan cepat. Langganan hosting ini bermula dari RM85 sehingga RM120 bagi seorang pemula.

Langkah 2: Daftar Website Hosting

Hosting dipilih memadai untuk keperluan bisnes anda. Hosting ini ibarat tanah. Domain pula ibarat rumah. Domain yang kita daftar tadi, akan ‘bertapak’ di hosting bagi memaparkan konten anda. Hosting mempunyai ciri-ciri keselamatan SSL Let’s Encrypt, supaya website anda selamat dan tidak mudah dicerobohi dengan mudah. Hosting berpangkalan di Malaysia supaya website anda load dengan cepat. Langganan hosting ini bermula dari RM85 sehingga RM120 bagi seorang pemula.

Langkah 3: Pembinaan Website Bermula

Telah menjadi tugas kami untuk menghasilkan design yang diperlukan dan dikehendaki oleh klien. Jadi, nyatakan apa yang anda mahukan dalam sesebuah website seperti tema, warna, gambar dan sebagainya. Proses rekaan dan development bermula. 

Selesai!

Kini anda telah memiliki sebuah website profesional untuk bisnes anda. Sekiranya ada tambahan dan perlukan pembaikian, website masih boleh di-revise namun terhad sebanyak 3 kali sahaja. Kami harap dapat menghasilkan website yang memuaskan hati dan functional.

Tak ada Whatsapp? Isi borang ini. Kami akan hubungi anda.

Brains behind TL Invention PLT

No. Pendaftaran: LLP0023134-LGN