TL Invention

Buat Website Bisnes

Mudahnya Ada Website, Bisnes Anda Boleh...

Adakah Anda Berniaga dan Mempunyai Masalah Ini?

Masalah 1: Pelanggan Sukar Trust Kerana Kekurangan Info

Behaviour pelanggan kini suka mengkaji terlebih dahulu di Google tentang bisnes kita. Jika mereka tak jumpa, sukar lah untuk mereka trust dan nak membeli dengan kita. Gunakan website untuk menghebahkan expertise anda!

Masalah ke-2: Ejen Susah Nak Collect Leads dan Tak Rajin Nak Susun Leads

Nak dapatkan leads punyalah susah. Terpaksa buat roadshow di mall dan lain-lain tempat. Nak dapatkan referral dari kawan, kawan pun tak ramai. Bila dah dapat, leads bersepah tak bersusun pulak. Nak salin satu2 leads dalam buku? Lagilah tak ada masa nak buat!

Masalah ke-3: Pelanggan Luar Kawasan Tidak Tahu

Radius pelanggan anda mungkin terbatas dalam < 5km. Jadi, setiap bulan, sales lebih kurang sama sahaja. Tidak boleh lebih lagi. Hanya orang dalam kawasan sahaja yang tahu dan langgan servis/ produk anda. Di luar kawasan, tidak tahu.

Masalah Ke-4: Terpaksa Bersaing Harga di Shop** & L***da

Bermain dengan harga bagi mendapatkan perhatian pembeli boleh merugikan. Dengan website e-Commerce yang tersendiri, anda dapat menarik sepenuh perhatian pelanggan terhadap produk di samping boleh memperkenalkan lain-lain servis.

Dengan Adanya Website, Anda Boleh

Bina Branding

Website anda perlulah ada personaliti dan design tersendiri. Website perlu menjadi wadah perhubungan antara anda dengan market anda.

Tulis Blog atau Konten

Gunakan website untuk mendidik pelanggan atau update aktiviti bisnes anda. Kami boleh tunjuk ajar cara menulis konten yang disukai Google.

Collect Leads

Website yang baik cenderung untuk menarik leads yang bagus. Dengan leads ini, anda boleh membina hubungan dan buat offer. Leads yang masuk semua telah kami forward di Google Sheets.

Contoh: Perunding hartanah, ejen takaful.

Terima Booking

Kami boleh bantu anda menerima tempahan harian. Sebarang perubahan seperti ada booking baru, dibatalkan atau dijadualkan semula, staf dan pelanggan anda akan mendapat notifikasi melalui telefon bimbit.

Contoh: Bisnes homestay.

Klien Boleh Set Appt

Fungsi pelanggan untuk set appointment pun ada jika anda perlu. Anda tetapkan masa bila anda available. Dengan ini, pelanggan boleh book appointment bila-bila masa dengan anda.

Contoh: firma guaman dan klinik.

Menjual Barang Online (eCommerce)

Anda kini sudah boleh berniaga ke seluruh dunia TANPA BATASAN. Pembeli membuat pembayaran melalui kad kredit atau online banking/FPX dengan keselamatan Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

fpx payment visa mastercard

Kami Pun Berniaga Pakai Website!

"Saya bermula sebagai perunding hartanah, dan sejak 2014, bisnes saya menggunakan website! Pelawat yang datang ke website saya mendaftar menjadi client.

Konsep yang sama saya nak hadirkan jika anda berniaga dalam mana-mana industri seperti law firm, arkitek, kontraktor, insurans, unit trust dan lain-lain. Jadi, servis buat website untuk bisnes ni bukan sembang semata-mata."
a man who is lily sahiful bahari's fiance, captured by herself, is smiling at jibby & co celebrating her 26th birthday. Yay! :D
Tajul Rijal Annuar
Co-founder at TL Invention, KakiProperty.com, HartanahKLSelangor.com & RinggitMalaysia.com

Ini Portfolio Kami

Ridhwan Huzairi - perunding hartanah

HTTPS://PERUNDINGHARTANAH.MY

Perunding Hartanah. MY

joseph chan josephchan.com.my

HTTPS://JOSEPHCHAN.COM.MY

Joseph Chan - REN Shah Alam Specialist

HTTPS://HARTANAHBANGIKAJANG.COM

Specialist Hartanah Bangi Kajang.

HTTPS://DIARIHARTANAH.COM

Fahmy - Perunding Hartanah Azmi & Co

HTTPS://KLANGVALLEYLANDEDSPECIALIST.COM

Specialist Landed Property Klang Valley

HTTPS://KAKFAIZA.COM

KAK FAIZA - Senior Perunding Hartanah

perunding hartanah johor

HTTPS://PERUNDINGHARTANAHJOHOR.COM

Perunding Hartanah Negeri Johor

HTTPS://HARTANAHKLAMPANG.COM

Specialist Hartanah KL Ampang.

HTTPS://EJENHARTANAHTERENGGANU.COM

Ariff Muzamel - Ejen Hartanah Terengganu

HTTPS://HARTANAHKLANGSHAHALAM.COM

Specialist Hartanah Klang-Shah Alam

Real Estate Negotiator Wangsa Maju area website

HTTPS://AGENTWANGSAMAJU.COM

Perunding Hartanah Specialist Wangsa Maju

HTTPS://EJENRUMAHJOHOR.COM

Haji Andy Mohamadon - Perunding Hartanah Johor

HTTPS://FAZIELA.COM

Specialist Hartanah Negeri Pahang & Terengganu

Perunding Hartanah Selangor & Klang Valley

HTTPS://EJENHARTA.COM

Perunding Hartanah Selangor & Klang Valley

HTTPS://ZAHRAHZAINAL.COM

Zahrah Zainal - Perunding Hartanah Anda

HTTPS://ABAHPROPERTY.COM

Dunia Hartanah Kedah

HTTPS://IRAFARHANA.COM

REN Kajang, Cheras, Ampang, Setiawangsa, Wangsa Maju, Setapak & Gombak.

HTTPS://AKMALSYAHIRAH.COM

Website Ejen Takaful

HTTPS://PAWSANDPURRSCATHOTEL.COM

Website Hotel Kucing Bandar Tun Hussein Onn

HTTPS://SOFEAHOMEOPATHYCENTER.COM

Website Klinik Sofea Homeopathy Center

HTTPS://PINDAHSABAHSARAWAK.COM

Website Servis Logistik Domestik/ Global

HTTPS://SERAMBICONSTRUCTION.COM

Website Syarikat Kontraktor

arete synergy sdn bhd

HTTPS://ARETE-SYNERGY.COM

Website IT Solution Provider

HTTPS://PENEROKAHARTANAH.COM

Samson Ibrahim | Peneroka Hartanah

HTTPS://THEEMPIRE.COM.MY

The Empire District - Agensi Takaful AIA

Ciri-Ciri Utama Pakej Website Design

1. Sebuah website yang menghasilkan leads.

Website ini dilengkapi leads form/borang client. Jadi pelawat website yang berminat akan daftar di borang pelanggan.

2. Termasuk Domain dan Hosting.

Domain itu ibarat rumah, contohnya https://bisnes.com, manakala hosting adalah 'tanah' yang kita nak bina rumah itu. Kalau tak ada tanah, tak ada lah rumah. Jika akan datang anda nak buat website lain, cuma beli domain sahaja. Dah jimat pada bayaran hosting.

3. Percuma SSL HTTPS://

Google suka website yang mempunyai HTTPS:// pada link URL. Ia menambah 'trust' kepada pelawat. Jika tidak ada, Google akan perceive website sebagai "non-secure", lalu merendahkan faktor ranking kita di Google.

4. Integration Leads Form dengan Google Sheet.

Database akan automatik simpan dalam Google Sheet. Maklumat ini hadir dalam bentuk file Excel. Jadi, mudah untuk anda monitor dan manage leads. Info pelanggan anda adalah sulit, tidak kami ketahui.

5. Mobile friendly.

90% orang melayari internet menggunakan smartphone. Amatlah tak friendly jika struktur design menyakitkan mata. Kami buat website yang praktikal dan cantik untuk ditatapi pada paparan saiz skrin mobile.

6. SEO-Optimized (Google Friendly)

Website kami guna theme yang SEO-friendly. SEO adalah Search Engine Optimization - Lebih berpotensi untuk segera ranking di Google.

7. Platform untuk Menulis Konten.

Website akan ada sebuah ruang konten editor yang sangat mudah untuk anda menulis, publish dan urus konten.

8. Tiada Limit Page.

Anda ada 7-8 page untuk di bina? Kami buat ikut apa yang dipersetujui pada awal perbincangan. Tak ada masalah!

9. Delivery Pantas, Siap dalam 14 hari termasuk hari cuti.

Komitmen kami adalah menyiapkan website anda dalam tempoh 14 hari. Kita buat bisnes, mesti nak cepat kan, betul tak?

Proses Web Design & Web Development

Apa Yang Akan Kami Lakukan?

Langkah 1: Daftar Nama Domain

Anda akan pilih nama untuk didaftarkan sebagai domain.com anda. Sebaiknya, pilihlah yang unik namun mudah diingati oleh pelanggan. Pelanggan perlu mudah nak eja di carian internet. Persaingan semakin sengit. Kadang-kala, nama domain yang anda nak itu orang lain dah beli. Maka, anda kenalah cari nama domain lain yang sesuai. Berilah 3 cadangan untuk kami belikan domain untuk anda. Kami akan daftarkan domain di bawah nama anda atau syarikat anda. Kami tidak akan pegang nama domain anda. Langganan nama domain termasuk dalam cas. Hanya RM60/ tahun sahaja. Bersamaan 12 bungkus nasi lemak setahun.

tlinvention daftar domain

Langkah 2: Daftar Website Hosting

Kami pilih website hosting yang memadai untuk keperluan bisnes anda. Domain yang kita daftar tadi, memerlukan hosting, untuk memaparkan konten anda. Kami jamin setiap pelanggan kami pasti akan dapat sijil percuma SSL daripada Let’s Encrypt supaya website anda selamat dan tidak mudah diceroboh, Kami akan pilih server yang berpangkalan di Malaysia supaya website anda load dengan cepat. Langganan hosting ini bermula dari RM85 sehingga RM120 bagi seorang pemula.

Langkah 2: Daftar Website Hosting

Kami pilih website hosting yang memadai untuk keperluan bisnes anda. Domain yang kita daftar tadi, memerlukan hosting, untuk memaparkan konten anda. Kami jamin setiap pelanggan kami pasti akan dapat sijil percuma SSL daripada Let’s Encrypt supaya website anda selamat dan tidak mudah diceroboh, Kami akan pilih server yang berpangkalan di Malaysia supaya website anda load dengan cepat. Langganan hosting ini bermula dari RM85 sehingga RM120 bagi seorang pemula.

Langkah 3: Membina Website Anda dalam Masa 30 Hari

Telah menjadi matlamat kami untuk menghasilkan design yang diperlukan oleh bisnes anda. Sekiranya anda memiliki inspirasi atau vision tertentu, kongsikan/ muntahkan apa di minda anda kepada kami sebelum kami memulakan proses rekaan dan development. Anda mempunyai peluang revision terhad iaitu sebanyak 3 kali sahaja.

Apa Yang Kami Tidak Dapat Lakukan?

Kami sangat menggalakkan agar anda menyediakan gambar diri sendiri atau/dan gambar produk yang cantik, kerana pakej web design dan development yang mampu milik ini, tidak menyediakan sebarang perkhidmatan fotografi. Elakkan memberi gambar yang mempunyai tulisan atau watermark di atas badan/ baju atau gambar yang bersaiz terlalu kecil. Gambar yang terlalu kecil apabila ia dibesarkan, pixel boleh pecah maka gambar jadi blur. Kami boleh menukar warna background. Kami menggalakkan sebarang media berbentuk gambar dihantar melalui email.

Selesai!

Kini anda telah memiliki sebuah website profesional untuk bisnes anda. Sama ada website anda memiliki kandungan yang minimalis atau holistik yang mengandungi setiap inci informasi berguna tentang solusi yang bisnes anda tawarkan. Website anda yang terhasil ini pastinya memenuhi keperluan bisnes anda. Klien akan mendapat akses kepada portal khas untuk belajar tentang cara penggunaan website. Ibarat, kami berada dengan anda 24/7.

PAKEJ HARGA JAN 2021

TAWARAN PKP INI ADALAH TERHAD
RM1800
RM 1100
ONE-OFF
  • Domain & Hosting
  • Mesra Pelbagai Saiz Skrin Mobile, Tablet & Desktop
  • SEO-Optimized Theme
  • SSL HTTPS:// Percuma
  • Lead/Registration Form
  • Lead Form Integration to Google Sheet - lead masuk auto ke gmail/sheet
  • Contoh: Ejen Hartanah, Takaful, Coway
  • Tiada page limit. Kita buat apa yang dipersetujui.
Hari
Jam
Minit
Saat

Tak ada Whatsapp? Isi borang ini. Kami akan hubungi anda.

Brains behind TL Invention PLT