TL Invention

Buat Website Bisnes

Mudahnya Ada Website, Bisnes Anda Boleh

Adakah Anda Berniaga dan Mempunyai Masalah Ini?

Masalah #1: Orang TAK KENAL bisnes anda

Adalah rugi jika sudah berniaga lama, tetapi pelanggan masih tidak kenal bisnes anda.

Buatkan pelanggan mengenali bisnes anda secara lebih dekat.

Masalah #2: Susah Nak Collect Leads dan Susun Leads

Nak dapatkan leads pun susah. Terpaksa buat roadshow di mall dan lain-lain tempat. Nak dapatkan referral kawan pun tak ramai.

Bila dah dapat, leads tidak disimpan dengan tersusun pula.

Masalah #3: Pelanggan Tidak Percaya Pada Kredibiliti Kita

Customer yang suka mengkaji, jadi tak jadi beli dengan kita sebab tak jumpa langsung cerita tentang bisnes kita. Mereka rasa kita kurang kredibiliti yang meyakinkan. Maka, tak wujud TRUST.

Salah kita kerana tidak menyediakan maklumat RASMI tentang bisnes kita bagi kajian mereka.

Masalah #4: Kedai Kecik, Tak Dapat Dikesan

Inilah masalahnya jika lokasi kedai tidak strategik. Pelanggan tidak tahu cara untuk sampai ke kedai anda. Di Google Maps pun tak ada.

Last-last, pelanggan putus asa dan cari sahaja kedai lain.

Masalah #5: Radius Pelanggan Terbatas

Radius pelanggan anda terbatas dalam < 5km. Jadi, setiap bulan, sales lebih kurang sama sahaja. Tidak boleh lebih lagi.

Kerana, hanya orang kawasan sahaja yang tahu dan langgan servis/ produk anda. Di luar kawasan, tidak tahu kepakaran anda tu WUJUD.

Masalah #6: Kedai Tidak Kutip Leads

Pengunjung datang ke kedai atau website bisnes. Email, nama pelanggan apa tidak dikutip. Rugi sesangat...

Masalah #7: Persaingan yang TERAMAT SENGIT

Persaingan makin lama, makin sengit. Sekarang, makin ramai orang buat bisnes sama macam kita. Berniaga ni asasnya perlulah stand out, menjadi LAIN daripada yang lain.

Kerana sampai bila kita nak guna senjata yang sama jer dengan pesaing lain, tak bertukar, masih di takuk lama, menggunakan cara lama, seperti setup fb page, instagram page... then dah.

Anda setup distribution channel (social media channels), tetapi anda tidak setup CORE CHANNEL (website). Pesaing2 di facebook pula punyalah ramai. Akhirnya, tumpuan ke jualan anda boleh terganggu.

Solusi Kami dalam MenDesign Website Anda

Tahukah Anda?
Website Adalah Cara Yang Paling Mudah Bagi Memperkenalkan Bisnes

Gunakan website bagi menghebah tentang bisnes anda secara...

RASMI - INFORMATIF - MESRA

Kini, Anda Boleh Collect Leads

Dengan memiliki sebuah website yang baik, anda boleh gunakan untuk menarik leads yang bagus.

Dengan leads ini, anda boleh gunakan untuk membuat kajian audiens anda, tingkatkan kesedaran dan minat supaya membeli perkhidmatan anda.

Contoh: Perunding hartanah, ejen takaful.

Lagi Best, Anda Boleh Terima Booking

Bagi bisnes yang mengambil booking secara berharian seperti bisnes hotel, kami boleh bantu anda menerima tempahan.

Setiap kali booking ditempah, dibatalkan atau dijadualkan semula, staf dan pelanggan anda akan mendapat notifikasi melalui telefon bimbit untuk maklum sebarang perubahan.

Contoh: Bisnes homestay.

Anda Boleh Set Appointment dengan Klien

Jika perniagaan anda memerlukan pelanggan set appointment dahulu, kami boleh menyediakan kemudahan itu.

Anda boleh tetapkan masa bila anda available dari jam dan hari apa. Dengan ini, pelanggan boleh book appointment dengan anda sama ada untuk konsultansi face-to-face atau online.

Contoh: firma guaman dan klinik.

Anda Boleh Membina Branding

Website yang kami design perlu bertujuan untuk menyampaikan nilai yang praktikal mengenai perniagaan dan jenama anda dan ia juga perlu merupakan tempat untuk membina hubungan emosi dengan khalayak sasaran anda.

Website anda perlulah mempunyai personaliti, rasa, dan rupa tersendiri serta disi dengan informasi yang setara hebatnya.

Anda Boleh Membina Konten Yang Dijumpai Google

Kami juga menyediakan platform blog supaya anda boleh menulis dan berkongsi tentang aktiviti perniagaan anda.

Aktiviti menulis konten membuatkan perniagaan anda lebih mesra pelanggan. Kami juga akan menunjuk ajar cara mengisi konten yang disukai ramai dan disukai Google.

Yang pasti, anda sudah boleh menulis dalam website perniagaan anda.

Selain itu, faktor website yang profesional, kemas, dan compatible di semua devices juga faktor disukai Google. Jadi, website anda mudah dijumpai pelanggan.

Anda Boleh Menjual Barang Online (e-Commerce)

Bayangkan anda boleh menjual produk anda ke seluruh pelusuk negara. Sama ada anda ada kedai atau pun tidak, anda boleh berniaga dan mendapatkan pelanggan TANPA BATASAN.

Anda ada kedai sendiri di internet. Produk dipaparkan bersama-sama dengan perincian yang diperlukan seperti keterangan produk, tanda harga serta butang bayar.

Sekiranya pelanggan ingin membeli produk, mereka hanya boleh klik pada butang dan membuat pembayaran.

Pembeli boleh membuat pembayaran melalui gerbang pembayaran seperti kad kredit atau online banking/FPX dengan keselamatan Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Ciri-Ciri Utama dalam PAKEJ Website Bisnes Kami

1. Sebuah website yang menghasilkan leads.

Website ini dilengkapi leads form/borang client. Jadi pelawat website yang berminat akan daftar di borang pelanggan.

2. Mobile friendly.

90% orang melayari internet menggunakan smartphone. Amatlah tak friendly jika struktur design menyakitkan mata. Kami buat website yang praktikal dan cantik untuk ditatapi pada paparan saiz skrin mobile.

3. SEO-Optimized (Google Friendly)

Website kami guna theme yang SEO-friendly. SEO adalah Search Engine Optimization - Lebih berpotensi untuk segera ranking di Google.

4. Percuma SSL HTTPS://

Google suka website yang mempunyai HTTPS:// pada link URL. Ia menambah 'trust' kepada pelawat. Jika tidak ada, Google akan perceive website sebagai "non-secure", lalu merendahkan faktor ranking kita di Google.

5. Integration Leads Form dengan Google Sheet.

Database akan automatik simpan dalam Google Sheet. Maklumat ini hadir dalam bentuk file Excel. Jadi, mudah untuk anda monitor dan manage leads. Info pelanggan anda adalah sulit, tidak kami ketahui.

6. Termasuk Domain dan Hosting.

Domain itu ibarat rumah, contohnya https://bisnes.com, manakala hosting adalah 'tanah' yang kita nak bina rumah itu. Kalau tak ada tanah, tak ada lah rumah. Jika akan datang anda nak buat website lain, cuma beli domain sahaja. Dah jimat pada bayaran hosting.

7. Platform untuk Menulis Konten.

Website akan ada sebuah ruang konten editor yang sangat mudah untuk anda menulis, publish dan urus konten.

8. Tiada Limit Page.

Anda ada 7-8 page untuk di bina? Kami buat ikut apa yang dipersetujui pada awal perbincangan. Tak ada masalah!

9. Delivery Pantas, Siap dalam 5 hari termasuk hari cuti.

Komitmen kami adalah menyiapkan website anda dalam tempoh 5 hari. Kita buat bisnes, mesti nak cepat kan, betul tak?

Dengan TL Invention, kami bukan cuma web designer.

Kami adalah BUSINESS DESIGNER!

Bagi kami, website yang baik, bukan cuma cantik, tapi boleh menjadi senjata yang AMPUH untuk bisnes. 

Kami akan menghasilkan website yang bukan sahaja menarik dan kemas serta compatible dengan semua saiz devices (desktop, tablet dan mobile), tetapi boleh membina branding dan kredibiliti anda. 

Yang pasti, ia boleh meningkatkan sales dan differentiate anda daripada beRIBU-RIBU pesaing lain.

Kami Pun Berniaga Pakai Website!

"Saya bermula sebagai perunding hartanah, dan sejak 2014, bisnes saya menggunakan website! Pelawat yang datang ke website saya mendaftar menjadi client.

Konsep yang sama saya nak hadirkan jika anda berniaga dalam mana-mana industri seperti law firm, arkitek, kontraktor, insurans, unit trust dan lain-lain. Jadi, servis buat website untuk bisnes ni bukan sembang semata-mata."
a man who is lily sahiful bahari's fiance, captured by herself, is smiling at jibby & co celebrating her 26th birthday. Yay! :D
Tajul Rijal Annuar
Co-founder at TL Invention, KakiProperty.com, HartanahKLSelangor.com & RinggitMalaysia.com

PORTFOLIO

Website Bisnes Perunding Hartanah

HTTPS://KLANGVALLEYLANDEDSPECIALIST.COM

Specialist Landed Property Klang Valley

HTTPS://KAKFAIZA.COM

KAK FAIZA - Senior Perunding Hartanah

HTTPS://HARTANAHBANGIKAJANG.COM

Specialist Hartanah Bangi Kajang.

perunding hartanah johor

HTTPS://PERUNDINGHARTANAHJOHOR.COM

Perunding Hartanah Negeri Johor

HTTPS://HARTANAHKLANGSHAHALAM.COM

Specialist Hartanah Klang-Shah Alam

HTTPS://HARTANAHKLAMPANG.COM

Specialist Hartanah KL Ampang.

HTTPS://EJENRUMAHJOHOR.COM

Haji Andy Mohamadon - Perunding Hartanah Johor

HTTPS://FAZIELA.COM

Specialist Hartanah Negeri Pahang & Terengganu

Perunding Hartanah Selangor & Klang Valley

HTTPS://EJENHARTA.COM

Perunding Hartanah Selangor & Klang Valley

linda ratu hartanah adalah seorang ejen hartanah berlesen

HTTPS://LINDARATUHARTANAH.COM

Perunding Hartanah Specialist Projek Underconstruction

HTTPS://EJENHARTANAHTERENGGANU.COM

Ariff Muzamel - Ejen Hartanah Terengganu

Real Estate Negotiator Wangsa Maju area website

HTTPS://AGENTWANGSAMAJU.COM

Perunding Hartanah Specialist Wangsa Maju

HTTPS://ZAHRAHZAINAL.COM

Zahrah Zainal - Perunding Hartanah Anda

HTTPS://ABAHPROPERTY.COM

Dunia Hartanah Kedah

HTTPS://IRAFARHANA.COM

REN Kajang, Cheras, Ampang, Setiawangsa, Wangsa Maju, Setapak & Gombak.

Website Bisnes Guaman

Website Bisnes Takaful

HTTPS://AKMALSYAHIRAH.COM

Website Ejen Takaful

Website Bisnes Lain-lain

HTTPS://PAWSANDPURRSCATHOTEL.COM

Website Hotel Kucing Bandar Tun Hussein Onn

HTTPS://SOFEAHOMEOPATHYCENTER.COM

Website Klinik Sofea Homeopathy Center

HTTPS://PINDAHSABAHSARAWAK.COM

Website Servis Logistik Domestik/ Global

HTTPS://SERAMBICONSTRUCTION.COM

Website Syarikat Kontraktor

arete synergy sdn bhd

HTTPS://ARETE-SYNERGY.COM

Website IT Solution Provider

Nak buat website? ini langkah-langkahnya

Langkah #1: Bincang

First, kita jumpa dan faham tujuan website dan hala tuju bisnes. Kami perlu lihat keperluan website untuk perniagaan anda.

Langkah #2: Bina

Anda melakukan pembayaran 50%. Kita mula design website anda, seperti yang tertakluk dalam persetujuan.

Langkah #3: Revise

Jika ada perkara yang nak ditukar dan ditambah atau dibuang, kita boleh revise atau edit website, dua kali sahaja.

Langkah #4: LIVE!

Website anda dah ready! Selesaikan baki bayaran lagi 50% upon completion. Jika anda perlu tunjuk ajar untuk fully-utilize website anda sebagai alat pemasaran AMPUH, itu kita boleh bantu, sampai jadi.

Langkah #1: Bincang

First, kita jumpa dan faham tujuan website dan hala tuju bisnes. Kami perlu lihat keperluan website untuk perniagaan anda.

Langkah #2: Bina

Anda melakukan pembayaran 50%. Kita mula design website anda, seperti yang tertakluk dalam persetujuan.

Langkah #3: Revise

Jika ada perkara yang nak ditukar dan ditambah atau dibuang, kita boleh revise atau edit website, dua kali sahaja.

Langkah #4: LIVE!

Website anda dah ready! Selesaikan baki bayaran lagi 50% upon completion. Jika anda perlu tunjuk ajar untuk fully-utilize website anda sebagai alat pemasaran AMPUH, itu kita boleh bantu, sampai jadi.

PAKEJ HARGA

TAWARAN ADALAH TERHAD
RM1800
RM 1100
ONE-OFF
  • Domain & Hosting
  • Mesra Pelbagai Saiz Skrin Mobile, Tablet & Desktop
  • SEO-Optimized Theme
  • SSL HTTPS:// Percuma
  • Lead/Registration Form
  • Lead Form Integration to Google Sheet - lead masuk auto ke gmail/sheet
  • Contoh: Ejen Hartanah, Takaful, Coway
  • Tiada page limit. Kita buat apa yang dipersetujui.
Hari
Jam
Minit
Saat

Tak ada Whatsapp? Isi borang ini. Kami akan hubungi anda.

Brains behind TL Invention PLT